La Massa Teatre participa, un any més, al programa Anem al teatre de promoció de les arts escèniques entre el públic infantil i juvenil que ha arrencat aquesta setmana.
Amb l'inici del nou curs tornen les sessions del programa Anem al teatre que recupera la plena activitat per proporcionar a petits i joves estudiants una experiència escènica en viu perquè la visquin com una activitat formativa més.
Fins a finals de maig es programen prop de 500 funcions de 34 companyies a les comarques barcelonines de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Garraf, el Maresme, el Moianès i Osona. A La Massa Teatre s'ofereixen 12 propostes de dansa, teatre i música per a totes les etapes d'educació infantil i primària.
La iniciativa, amb més de 25 anys d'història, parteix de la concepció de la cultura com a element clau en el procés d'aprenentatge i presenta una programació dissenyada perquè anar al teatre sigui una experiència única per al públic més jove. La temporada 2021-2022 de l’Anem al teatre ha arrencat aquest dijous amb les funcions de “Baobab: un arbre, un bolet i un esquirol” a La Massa que han acollit alumnat del cicle superior d'educació primària de la comarca del Maresme. Aquesta ha estat la primera de les 12 propostes que passaran per La Massa fins al mes de maig entre les quals hi ha noms com Les Anxovetes, Xiula, Roberto G. Alonso o Teatre Animal.
A tota la província de Barcelona, està previst que durant aquest curs, 86.700 alumnes d'educació infantil, primària i secundària assisteixin a les funcions d'Anem al Teatre programades als teatres municipals, fruit de la col·laboració de la Diputació de Barcelona amb els ajuntaments. D’aquesta manera, s’ofereix una programació d’espectacles de qualitat amb la voluntat de sumar any rere any més públic en el territori.
Espectacles de qualitat per a totes les edats
El programa “Anem al teatre” va néixer fa 26 anys impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de contribuir a educar la sensibilitat artística dels infants i joves i reforçar les polítiques educatives i culturals dels ajuntaments. Les gerències de Cultura i Educació de la Diputació fan un treball conjunt per dissenyar un catàleg d’espectacles seleccionats per la seva qualitat, pel seu reconeixement en el circuit europeu i estatal de teatre infantil, i per tractar-se de propostes innovadores pel que fa al format, la temàtica i el plantejament artístic. El resultat és una programació de qualitat artística i amb propostes escèniques i musicals adients per a cada nivell educatiu. A més, els educadors disposen d’una guia didàctica de cada espectacle que els facilita al coneixement previ de diferents aspectes relacionats amb el muntatge i els suggereix treballs i activitats per desenvolupar l’aula.