Festa, cultura i tradició es retroben, un cop més, a la celebració de Sant Antoni Abat

Última revisió 23-01-2024 10:31
18/01/2024

Tan si plou com si fa sol, sigui laborable o festiu, Vilassar surt al carrer per fer honor a Sant Antoni Abat, una de les diades més festejades a la Vila i que acumula ja 307 anys d'història.

A les 9 del matí, ja ressonaven les campanes de l'església i les primeres notes de la Principal de la Bisbal a la plaça de la Vila. Tret de sortida d'una jornada que començava amb la benedicció senzilla dels panets i la salutació institucional entre la Comissió de Sant Antoni i les autoritats locals davant la porta del consistori.

A mig matí, la comitiva de la festa s'obria camí fins a Cal Traginer, al carrer Nou, 22, on hi havia guardada la bandera que enguany ha portat la Victòria Bosch Pons, acompanyada de la capitana de bandera, la Daniela Bosch Pons, i les cordonistes, la Íngrid Múrcia Planas i la Kosara Colomer Núñez.  Tot seguit, la comitiva es va dirigir a l'església on Mossèn Joan Pablo Calvo Calvo va celebrar l'Ofici Solemne amb el suport del vicari Antoni Vidal i Gómez del Moral i amb l'acompanyament musical de La Principal de la Bisbal.

A la 1 del migdia, com es tradició, va arribar el moment de fer els Tres Tombs, un acte que segons marca la tradició consisteix a fer una cercavila de carros i animals i donar tres tombs a la població sempre passant per davant l'església on té lloc la benedicció dels animals. I així es fa a Vilassar. En una plaça de la Vila plena a vessar, les cavalleries van desfilar pels carrers del centre de la Vila. Tancant la rua, com ja és habitual, hi anava la carrossa de la Comissió de Sant Antoni des d'on es feia la venda dels panets de Sant Antoni beneïts.

A la tarda, La Principal de la Bisbal de nou va amenitzar la festa amb el cafè-concert a la sala del Casinet i al vespre, amb el concert cantat a La Massa Teatre que va cloure la jornada de Sant Antoni a Vilassar.